A La Verde frissen préselt, nyers gyümölcs- és zöldséglevekről sokat olvashattok a posztjaimban. Végre eljutottam az üzemükbe is, ahol Somos András ügyvezető tulajdonos kísért körbe. Így személyesen megnézhettem, hogyan is készülnek a La Verde-juice-ok a legújabb HPP-technológiával.

Egy egész délutánt töltöttem el Lengyeltótiban, ahonnan már a kilátás is pazar volt a badacsonyi tanúhegyeket látva.

Mindent megkóstoltam és leellenőriztem. Örömmel tapasztaltam, hogy minden úgy van, ahogy a cég állítja. Nagyon profi az egész munkafolyamat, a juice-ok pedig magukért beszélnek.

A La Verde-juice-ok ízének, frissességének, azaz minőségének egyik titka a cég által használt HPP-technológia.

A Kelet-Európában egyedülálló ultramodern HPP- (High Pressure Processing) berendezéssel öt Mariana-ároknyi víznyomást helyeznek a kész, palackozott juice-okra, ennek hatására tartósítószertől és minden adalékanyagtól mentesen a termékek akár 70 napig őrzik a frissen facsart juice-ok ízét!

A HPP magas nyomású technológia további előnyei, hogy az óriási nyomás hatására minden vírus és kórokozó elpusztul. A HPP-nek köszönhetően a gyártási folyamat során semmilyen hőkezelési eljáráson nem esnek át juice-ok, így teljes egészében megőrzik az alapanyagok vitamin- és ásványianyag-tartalmát, a gyümölcs- és zöldséglevek természetes ízét és zamatát. Rendkívül tiszta és környezetbarát eljárás.

Ezzel a berendezéssel szószokat, pesztókat és egyéb élelmiszeripari alapanyagokat is lehet tartósítani. A cég nyitott további partneri együttműködésekre is bérgyártás formájában.

A La Verde HPP-berendezésének azért is örülök különösen, mert már sok éve én is készítem és fogyasztom a juice-okat és a smoothikat, így tisztában vagyok azzal, hogy milyen probléma az értékesítés folyamán, hogy a friss levek hamar meg tudnak romlani. Ezzel a technológiával ez megoldódik és a fogyasztók pedig egészséges, mentes és nyers italokhoz juthatnak.

A La Verde-juice-ok kizárólag I. osztályú, friss alapanyagokból készülnek!

A beérkező alapanyagokat a lehető leggyorsabban feldolgozzák, hogy frissen préselt gyümölcsök és zöldségek természetes ízét és zamatát a legjobban megtarthassák.

A La Verde saját IFS (Nemzetközi Élelmiszerszabvány) minősítésű üzemében két dologra nagyon figyelnek: a tisztaságra és a hőmérsékletre! Az alapanyagokat felhasználás előtt alaposan megtisztítják, és  a gyártás teljes folyamata alatt hűtik, hogy megőrizzék a nyers gyümölcsök és zöldségek természetes ízét. A frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek azonnal palackba, majd a 2 °C-os hűtőkamrába kerülnek, mielőtt utolsó lépésként egy ultramodern utazásra indulnának! Hozzáadott cukrot nem tartalmaznak.

A La Verde  Clean & Cool frissítő vitaminbombák jelenleg négyféle ízvilágban érhetőek el.

Juice-kisokos:

A juice olyan gyümölcs- vagy zöldségivólé, amely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, sem vizet, hanem a gyümölcs vagy a zöldség tiszta, facsart vagy préselt leve. A 100 százalékos gyümölcslé nem juice, mert gyakran sűrítményből állítják elő, és vízzel egészítik ki. Nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Legyünk körültekintőek, hogy milyen gyümölcsleveket fogyasztunk!

Extra tipp:

A frissen préselt levek a nyersen elfogyasztott gyümölcsökhöz képest jobban megdobják a vércukrot, így amennyiben a cukorbevitellel vigyáznotok kell cukorbetegség vagy egyéb probléma miatt, akkor a gyümölcslevek fogyasztásával  kapcsolatosan is érdemes szakértővel konzultálnotok.

Csodás folyadékban és frissen préselt levekben gazdag hetet kívánok nektek!