Ismét remekült sikerült a Csak a Mentes rendezvénye a budaörsi Fashion Trend
Centerben.

 

Én, mint mindig, ezer fokon alkottam több workshop keretében, beszélgettem a
színpadon vagy éppen fotóztam.
A Csak a Mentessel már az indulás óta működöm együtt. Megkerestek,
elmondták mi a koncepció, és én azonnal láttam benne a fantáziát, a szakmai
kihívást, egy olyan kooperációt, ami mindenkinek jó lehet.

 

Első és mai napig egyetlen olyan csoportosulás, amely a gyártókat és a szakmát
teljes mértékben összefogja minden évben több fesztivállal, rendezvénnyel,
partnertalálkozókkal és a saját Csak a Mentes magazinnal.
Aktívan részt veszek a Csak a Mentes életében például az évente megrendezésre
kerülő Csak a Mentes Séfversenyen mint zsűritag és mentor. Továbbá az összes
fesztiválon és rendezvényen kóstolókkal, workshopokkal és előadásokkal. A
hangulat mindig magával ragadó. Ezt szerintem a képeken és a videós
beszámolóimban is látható, érezhető.

 

A Csak a Mentes mostani rendezvényének kitűnő és hangulatos helyszínt
biztosított a budaörsi Fashion Trend Center Bevásárlóközpont.
A MINDiettel közös kerekasztal-beszélgetésünkben hasznos témát fejtegettünk.
A MINDiet-programot azoknak fejlesztették, akik az elhatározáson kívül tartós
és fenntartható eredményeket szeretnének elérni az életükben lelki és testi
egészség terén.

 

A beszélgetőtársaim Kasek Roland és Fejes Emese voltak.
A Nyers Séf-pultnál Hush &Hush, Living Foods és Sunrice, La Verde
ajándéksorsolással, kóstolóval vártam csapatommal a lelkes érdeklődőket.
A tofujás saláta workshopra csatlakozott hozzám a Living Foods
marketingigazgatója, Szabó Károly Carlo is. Egy fergetegesen hangulatos közös
alkotás vette kezdetét szuper tanácsokkal és egy finom kóstolóval a végén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tofujás saláta receptje
Hozzávalók:
1 doboz selyemtofu
1 csipetnyi kurkuma, hogy megszínezze és a tojás sárgájára jellemző színt adja a
krémnek
1 csipetnyi fekete bors

1 csipetnyi fekete só – Kala Namak (kénes illatú, tojásra emlékeztető ízű só). Ez
fogja a krémünk, a növényi alapú tojásrántotta tojásos ízét és illatát adni.
A Kala Namakot a Himalájában bányásszák, az indiai konyha ételeihez
elengedhetetlen. Vasoxid- és kéntartalma miatt ilyen a színe és az íze. Igazi
gourmet-só, enyhén fűszeres, füstös az íze, növényi alapú ételekben
tojáshelyettesítőként is használják, mint most mi is.
1 csipet só
1 csipet frissen roppantott tarka bors
Konyakliszt (ördögnyelv): a sűrítéshez konyaklisztet javaslok. Ez azért kellhet,
mert folyékonyabb állagú lesz, amikor összetörjük a tofut.

Így készítsük el!
A tofut összetörjük és hozzáadjuk a fent említett többi hozzávalót. A
konyaklisztet ízlés szerinti mennyiségben tegyük bele, azaz amennyire sűrűre
szeretnénk.
Friss salátával és zöldségekkel tálalhatjuk. Én a nyers, növényi alapú
lenmagkenyeret is ajánlom hozzá pluszban. Az online kurzusomban
megtalálható a receptje is a nyerslenmag-kenyérnek. ��
Jó étvágyat hozzá!
A Csak a Mentes Séfversenyre megint lehet készülni gluténmentes, növényi
alapú receptekkel. Remélem, hogy ismét sokan jelentkeztek saját
receptjeitekkel.
Amennyiben elakadtok valamiben, akkor engem is lehet keresni személyesen a
Séfverseny kapcsán.
Már a kezdetek óta zsűrizek benne, így látom, hogy mire érdemes figyelni a
jelentkezőknek. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert számtalan szuper új
növényi alapú recept születik minden alkalommal.
Partnereim nélkül ismét nem jöhetett volna létre az esemény, így köszönöm
nekik: Csak a Mentes, Hush & Hush, Fashion Trend Center, Living Foods, La
Verde Juice, MINDiet és Sunrice.
Ősszel ismét találkozhattok velem a Csak a Mentes rendezvényén. Addig is
élményekben gazdag nyarat és sok mentes finom falatot kívánok nektek!